Iskustvo učenja nemačkog jezika u Nemačkoj

Iskustvo učenja nemačkog jezika u Nemačkoj

Ne pokušavaj, neće ti uspeti!

Setite se jednog pokušaja da nešto promenite u svom životu. Setite se sada podrške koju ste dobili od svoje okoline zato što ste probali da im objasnite šta vam je na umu, i u čemu se ogleda vaša zamisao, gde su vam uspesi na putu ostvarenja, šta je to što vas veseli i kakve su okolnosti vaše ostvarene želje.

Setite se samo koliko puta vam je rečeno: “Ne, to neće uspeti! Nema potrebe ni da pokušavaš. Bolje je da i ne počinješ, velika su ulaganja, malo je dobiti…”

Uglavnom se sa ovakvim rečenicama i sugestijama susrećemo, u razgovoru sa prijateljima ili najbližima, kada u svoj život želimo da unesemo nešto novo, a pogotovo kada nam je u planu učenje neke nove veštine, ili promena mesta stanovanja. Nije ni sa mnom bilo drugačije. Najpre su me gledali u neverici a onda su počeli da izgovaraju poznato. Do pune podrške došla sam tek nakon nekog vremena. Zar nije bolje da isped njih stanete sa već ostvarenim rezultatima, umesto da stojite čekajući njihov savet i mišljenje. Kako da uspete? Za početak, upoznajte se sa iskustvima koje sa vama dele ljudi već prošli kroz proces učenja stranog jezika, I preseljenja u neku državu.

Da, to je proces. To vam već govori da iziskuje više vremena za prilagođavanje na život u novoj sredini, učenje jezika kojim se tamo komunicira, postepeno usvajanje vokabulara, kompletno opismenjavanje na sasvim novom jeziku ako ste početnik kao što sam bila ja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)